Wat is Xiaomi Smart Home

Xiaomi Inc. 

Xiaomi is een Chinese producent van betaalbare Smart Home producten. In 2016 was Xiaomi de op vier na grootste smartphonefabrikant ter wereld. In Azie is Xiaomi erg populair door de goede prijs-kwaliteit verhouding. Xiaomi producten zijn goedkoper dan de meeste concurrenten maar zijn wel van hoge kwaliteit en hebben de nieuwste features.

Xiaomi probeert voeten aan de grond te krijgen in Europa. Voor particulieren in Nederland zijn de producten lastig te krijgen. Dit komt doordat de producten vaak worden aangeboden door Chinese webshops, waarbij het vaak onduidelijk is of de leverancier betrouwbaar is. Erg zonde, want de producten zijn van hoge kwaliteit en voordelig geprijsd ten opzichte van de concurrenten.

Xiaomi Smart Home

Xiaomi is begonnen met het produceren van smartphones en daarmee bekend geworden. De laatste tijd heeft Xiaomi bedrijven overgenomen die smart-producten maken voor in huis. Deze smart-producten vallen onder de productlijn 'Mi Smart Home'. Met deze producten kun je je huis smart maken waardoor je bijvoorbeeld je lampen (op afstand) bedienen met de Mi Home app op je smartphone. De producten werken met het Zigbee protocol en werken samen met onder andere Apple Homekit, Google home, Amazon Alexa en ondersteunen IFTTT. Met IFTTT kun je allerlei services op elkaar aansluiten en automatiseren. Zo kun scenes maken en waarbij een actie volgt op een gebeurtenis.

Wat heb je nodig?

Alles begint bij de Xiaomi Gateway. Dit is het zenuwcentrum van je smart home. Klik hier om de Gateway te kopen